hormoni sreče

Kemični sprožilci v možganih – ali tvoji teksti pritiskajo na gumbke sreče? Spoznaj štiri hormone, ki nas peljejo skozi življenje…
Kreativni maček? Stanje, ki ima vse spremljevalne simptome “hang over-ja”, le, da pride kot posledica izčrpane kreative.

Zgodbe vseh barv in oblik, zapakirane v novičke in frišno spečene dvakrat tedensko dostavljam v tvoj inbox. PRIJAVI SE >>

Projektno sodelovanje, rebranding teksti, hitro reševanje odprtih vprašanj, naročnina na tekste, mentoriranje – kaj pa ti izbiraš?

Živa Gia

Jaz in moj alter ego

Vizija. Zgodbe. Kreativa. Funk. Svoboda. Vandranje. Iskrenost. Narava. Smeh. Pisanje. Besede. Uporništvo. Etika. Umetnost. Sanjavost. Prizemljenost. Varen prostor. Poučevanje. Intelekt. Čustva. Ognjevitost. Barve na platnih. Odštekane biznis ideje.

Živa, kdo si? 

Pripovedovalka zgodb. Kujem besede in ustvarjam odštekane pripovedi za brande, ki si upajo štrleti iz povprečja. 

Mentorica kreativcem. Ustvarjalcem, ki mislijo resno, predajam znanja in zemljevide, kako iz kreative ustvariti biznis.

Združujem navidez nezdružljivo – komercialo in art. Ustvarjam nek svojevrsten kolaž brandinga in arta, ki se manifestira v tekstih, delavnicah, mentoriranju, poučevanju.

 

Kontradikcija te naredi unikatnega.

Lajf je kontradiktoren. Biznis tudi. Jaz pa sploh. Sem po bikovsko prizemljena, s trdnimi koreninami v čisto praktičnih rečeh. Če se name obračaš iz biznis persketive, ti ne bom spodnesla tal pod nogami. Delujem kot struga za reko tvojih idej in kreative. Hkrati je moj duh prežet z artom, ki ga potem vnašam ne le v čisto umetniško izražanje, marveč v snovanje brandov. Copywriting – itak – ampak ne tak, kot s Fiverja ali iz šolskih klopi. Dovolj dolgo sem v prostoru grajenja brandov, da si lahko do dovolim iti čez okvirje in ti s tem pomagati, da bosta ti in tvoja spletna prezenca še kako štrlela iz povprečja!

10 stvari, ki jih je o meni fajn vedeti, preden se odločiš za sodelovanje

  1. Razumem širino digitalnega marketinga, a se aktivno fokusiram na zgodbe. Te so zame namreč osnova vsega ostalega. Zgodba je jedro, tehnike so lupina.

  2. Poučujem, pišem in razlagam z metaforami in živimi primeri. Tako lahko šele teorijo ponotranjiš in vneseš v svoje delovanje.

  3. Nisem kot konzerva paradižnikove omake, ki jo vzameš s police v trgovini. Z menoj sodeluješ, jaz s teboj soustvarjam.

  4. Kvaliteta pred kvantiteto. Če imam preveč dela, hitro “padem dol”. Zato si sodelovanje z naročniki doziram počasi in boš na prosto mesto morda moral/a počakati mesec, dva, tri.

  5. Komunikacija in odnos sta mi najpomembnejši komponenti. Odnos s teboj, s tvojimi bralci, z mojimi učenci. Nič ni prepuščeno golemu naključju, vsi členi se morajo počutiti prijetno. Komuniciram odkrito, odprto in dvosmerno.

  6. Na hitr’co se ničesar ne da dobro narediti. Na živce mi gre, če bi vsi vse takoj – včeraj. Tako kreativci ne funkcioniramo. Imejmo nekaj medsebojnega spoštovanja in spoštujmo meje, ki jih eden drugemu postavimo – predvsem časovne.

  7. Prodaja je sestavni del digitalnega marketinga. A prodaja ni edino merilo uspešnosti in za voljo zasledovanja številk, ne posegam po podlih prijemih – in tudi ne bom, pa čeprav jih še predobro poznam. Verjamem (vem!), da se z mehkimi pristopi da dolgoročno ustvariti ravno tako uspešne zgodbe – če ne še bolj.

  8. Soustvarjam zgodbe, ki so trajnostne, doprinašajo nekaj dobrega ljudem in imajo malce uporniški pridih. Ker ti hočeš stvari početi po svoje – pravilno! In nisi še ena ponavljanka sestavljanka – bravo! Pa ne skrbi te, če si črna ovca – welcome to the club!

  9. Ne znam lagati. Znam improvizirati, pripovedovati, a lagati ne. Običajno so ljudje prijetno presenečeni nad mojo iskrenostjo, ki jo opišejo z: “What you see is what you get.”. Odprta knjiga do te mere, da pred svojimi najbližjimi nimam čisto nobene skrivnosti. Nobene. 

  10. Ne znam živeti in delati na pol. Either I’m all in or I’m out. In to pri vsaki stvari. Polovičarstvo ni v moji domeni.

Nevronske povezave mojih možgančkov

Moji možgančki laufajo 24/7 minus 8 lepotnih ur spanca. No, včasih se ideje zlagajo še v spanju. Verjetno nisem nič pametnejša ali bolj talentirana od svojih freelance kolegov, sem pa zagotovo bolj mahnjena na ustvarjanje vedno novih nevronskih povezav na podstrehi svojega uma. 

 

Ena večjih stvari, ki jo prinašam na mizo v sodelovanjih, je ekstremno razvejano in poglobljeno znanje – ne zgolj s področja marketinga in kreative, marveč mnogo, mnogo širše. Počnem tisto, za kar ti verjetno nimaš časa in energije – izobražujem se in v prakso spravljam novo znanje sleherni dan sproti. 

 

“Na svojem” sem karierno že skoraj desetletje in v tem času verjetno ni minil niti en sam dan, da nisem poslušala izobraževalnega podkasta, brala knjige, delala spletne raziskave, sedela v gledališču ali kino dvorani, si ogledovala razstave, poslušala govora, predelovala spletnega tečaja, požirala članka, … ali kakorkoli drugače večala knjižnico svojega znanja ter omaro umetniških prijemov. To mi je verjetno tudi dalo zaupanje vase, da ne glede na izziv, ki je pred menoj, vedno najdem snop nevronskih povezav, ki me peljejo do razumevanja naloge, ki mi je predstavljena. 

 

Netflix & Chill?

Mindlessly scrolling?

Osveževanje svetovnih novic?

 

Nope, ničesar od tega ne počnem. Imam pa ves čas na dosegu roke Podcast, Kindle, Masterclass; ter skoraj vsak dan na urniku kulturno udejstvovanje (gledališče, performansi, razstave, kino, …). 

Vodič po možnostih sodelovanja

Prenesi si PDF vodič, kjer lahko primerjaš vse oblike sodelovanja z menoj.

S prijavo se strinjaš, da si dodan/a v bazo email prejemnikov. Brez skrbi, nobenega spama, emailov tretjih podjetij in druge navlake.
Samo vsebina, vezana na spletno stran Gia Copywriting. Varovanje zasebnosti

Vodič po možnostih sodelovanja

Prenesi si PDF vodič, kjer lahko primerjaš vse oblike sodelovanja z menoj.

S prijavo se strinjaš, da si dodan/a v bazo email prejemnikov. Brez skrbi, nobenega spama, emailov tretjih podjetij in druge navlake. Samo vsebina, vezana na spletno stran Gia Copywriting. Varovanje zasebnosti

Reference

Vse moje reference, sodelovanja, mentoriranja, gostujoča predavanja, izpeljana izobraževanja in nekatere izpostavljene projekte, na katerih sem delala od leta 2018 dalje, najdeš tukaj.

Ustvarjanja & kontakt

Najdeš me na Instagramu, vabljen/a pa še k poslušanju mojega podkasta “Zapisi iz dnevnika”, kjer pišem in klepetam tako o osebnih zgodbah, kot kreativnih procesih iz zakulisja.

podkast: zapisi iz dnevnika

Si za čvek? Piši mi na mail hello@giacopywriting.si

Se veselim tipkanja s teboj!

Piši mi tukaj:

Pošlji povpraševanje

Pišeš mi lahko na hello@giacopywriting.si ali izpolniš kontaktni obrazec.

Navdih direktno v žilo!

Zgodbe vseh barv in oblik, zapakirane v novičke in frišno spečene dostavljene v tvoj inbox. Dvakrat tedensko valujem med marketinškim modrovanjem, razmisleki o lajfu, kreativnimi snacki in artističnim flowom. To mineštro “vsega po malem” delim samo v bazi novičk!

S prijavo se strinjaš, da si dodan/a v bazo email prejemnikov. Brez skrbi, nobenega spama, emailov tretjih podjetij in druge navlake.
Samo vsebina, vezana na spletno stran Gia Copywriting. Varovanje zasebnosti

Ta spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo spletne strani se strinjate s piškotki. Varstvo podatkov.