ZGODBE

Projekt: 1000x zgodba/dan. Pišem tisoč zgodb, vsak dan eno in jo pošiljam v svet v obliki zapisa, podkasta in Instagram objav. Zgodbe najdeš TUKAJ >>
Zgodbe vseh barv in oblik, zapakirane v novičke in frišno spečene dvakrat tedensko dostavljam v tvoj inbox. PRIJAVI SE >>
Projekt: 1000x zgodba/dan. Pišem tisoč zgodb, vsak dan eno in jo pošiljam v svet v obliki zapisa, podkasta in Instagram objav. Zgodbe najdeš TUKAJ >>
Zgodbe vseh barv in oblik, zapakirane v novičke in frišno spečene dvakrat tedensko dostavljam v tvoj inbox. PRIJAVI SE >>
Lekcije o letenju v karieri in življenju
Če v karieri ciljaš visoko, najprej potrebuješ trdna tla pod nogami, od katerih se lahko vsakič znova odrineš. Spoznaj, kaj so to “baze” v življenju in kako ti lahko pomagajo leteti.

Letenje. Pojav, ki ga tako radi uporabljamo za prispodobe, metafore in citate.

 

Poleti”, se spodbujamo, ko stopamo izven cone udobja.

Svobodno kot ptica v letu”, opisujemo stanje nenavezanosti.

Nebo je meja”, si prigovarjamo, ko napredujemo proti uspehom.

 

Želimo si leteti. Dobesedno in v prenesenem pomenu. Pravimo celo, da imamo neke vrste ezoterična krila, ki nas nosijo po svodu neba. Z glavami živimo v oblakih, v prihodnosti, v lastnih sanjarijah in iluzijah. Vračanje v “tukaj in zdaj” nam nemalokrat povzroča kup preglavic. Bežimo od realnosti in hitimo naprej – jemljemo vedno večji zalet, da bi končno lahko poleteli.

 

Potem se zgodi … 

Sila gravitacije na vse deluje enako – mlade, stare, revne, bogate, pametne, nespametne. Primem za premajhen oprimek in skala me zažene navzdol, da obvisim na štriku in nemočno bingljam, ujeta med zemljo in zrakom. Zadam si prevelike cilje in telo zategne ročno, kreativa ugasne motorje in jaz zadremam za mizo sredi belega dne. Nore ideje švigajo čezme, mi kratijo spanec in na koncu ostajajo neuresničene, saj jim manjka prizemljenosti.

 

Da bi lahko leteli, potrebujemo stabilno bazo. Tega me je naučila akrojoga. Gre za akrobatsko zvrst joge, ki se izvaja v parih – eden je letalec, drugi baza. Aplavze vedno požanjemo letalci, saj izvajamo trike v zraku, se obračamo na glavo in poskrbimo za šov. Baza pa, ki v resnici opravi težaško delo, ostaja neopažena. Kot ne vidimo več zemlje, po kateri hodimo, a nam ta venomer daje oporo, podlago za premikanje. Baza v akrojogi vodi cel proces, usmerja letalca in skrbi za njegovo varnost. Brez baze ni letenja. In če je baza majava, nesigurna vase in nestabilna, bo letalec na milost in nemilost prepuščen silam gravitacije. 

 

Na Madeiri sem spoznala akrojogista Ollija, dečka, ki me je naučil, kako pomembna je baza v življenju. Pa tudi tega, da lahko spustim ves nadzor in se pustim voditi, če sem v izkušenih rokah (no, bolj na nogah akrojogista). Uvidela sem, da brez dobrih baz v življenju nikoli ne bom letela – in to vedenje se dotika vseh področij mojega bivanja, od kariere, umetnosti, športa, zdravja, pa do odnosov.

 

Vprašanje je, kaj je tvoja baza na posameznem področju življenja? Kaj te prizemljuje, kaj ti daje stabilnost in podlago, od katere se lahko vsakič znova odrineš in poletiš? V karieri so bile to zame vedno tri stvari: znanje, iznajdljivost in skupnost. 

 

Znanje pridobivaš sproti. V iznajdljivost si prisiljen/a, ko stvari ne gredo po planu. Skupnost neguješ z iskrenostjo. 

 

Zate, za svojo skupnost, sem si vedno želela, da bi lahko jaz odigrala del “zemeljske vloge”, da bi ti lahko ponudila bazo, ki ti bo pomagala pri letenju. To počnem s predajanjem znanja, vsak dan znova. Prizemljene ideje in temelji za nastop na spletu (družbena omrežja, spletna stran in celotna pisna komunikacija) so združeni v Trisu spletnih priročnikov. Ni redkost, da dobim sporočilca, kjer mi ljudje pravijo, da zakaj za vraga so do zdaj zapravljali čas in denar z nakupi dražjih tečajev v tujini, če pa v Trisu najdejo čisto vse, kar potrebujejo. Moj odgovor? Ker pozabljamo, da imamo najbolj očitne stvari običajno pred nosom. 

 

Zgradi svojo spletno prezenco od čistih osnov (back to basics vedno deluje!) pa do “oooo, waaw!” momenta, ko ugledaš celo sliko z znanjem, ki ga najdeš v TRISU SPLETNIH PRIROČNIKOV, tukaj >>Prijava na novičke

Zgodbe. Znanje. Pripovedi. Trendi. Novosti. Učenja. Druženje. Vse to in še več -direkt v žilo (no, v tvoj inbox :D ).

Bralci pravijo *citiram*, da so moje e-novičke edine na domači sceni, ki jih preberejo od začetka do konca. Da bi še. Pa da imajo cel obred – si skuhajo kavo in v miru berejo. Kaj to pomeni zame? Eno ogromno čast. Hvala. Pa zate? Boš ugotovil/a sama, ko boš začel/a prebirati tedensko dozo zgodbarjenja. Pridruži se nam v insajderski bazi e-novičk.

S prijavo se strinjaš, da si dodan/a v bazo email prejemnikov. Brez skrbi, nobenega spama, emailov tretjih podjetij in druge navlake.
Samo vsebina, vezana na spletno stran Gia Copywriting. Varovanje zasebnosti

Živa

Sprehajajoč se med zgodbarjenjem in tekstopisjem. Skrita v gozdu z leposlovjem, čvekava na Instagramu z marketinškimi prijemi na dlani. Vse dobre stvari so tri, je vedno z nagajivimi očmi dejala moja babi, ko mi je v dlan potisnila troje sladkarij. In moje pisanje je ravno tako sestavljeno iz treh dobrot: predajanja znanja in učenja trikcev marketinga; vabila k razmisleku in vpogledu vase; ter čistega užitka ob pisanju / branju zgodb.

Naj se vsaj za trenutek brzenje mimo dražljajev vsakdana umiri, ko si dovoliš predati se črkam, besedam, stavkom pred teboj.

SPLETNI SVET

Prodaja s pomočjo ritualov

Rituali niso samo neke voodoo čudaške coprnije, marveč se jih oglaševalci prav spretno in prefinjeno poslužujejo. Odkrij kultne oglaševalske rituale in ugotovi, kako lahko tudi ti svojo ponudbo povežeš z njimi.

PREBERI »

Baza znanja

Znanje zgodbarjenja, tekstopisja in zapik za kreativce. Novosti so v pripravi in bodo na voljo kmalu. Da česa ne “zamudiš”, se prijavi na novičke & vse ti ob pravem času sporočim direkt v tvoj inbox.

Mentorski program za blagovne znamke in kreativce, ki hočejo udeti samosvojo smer pisanja, izpiliti tekste in nehati plavati v natrpanem bazenu povprečnosti.

Soustvarjanje kreativnih zgodb, videev za družbena omrežja; pisanje pripovedi za govore in podkaste; zgodbarjenje skozi članke; in druge ustvarjalne poslastice v obliki vsebine. Done for you, done with you.
Znanje zgodbarjenja, tekstopisja in zapik za kreativce. Novosti so v pripravi in bodo na voljo kmalu. Da česa ne "zamudiš", se prijavi na novičke & vse ti ob pravem času sporočim direkt v tvoj inbox.

Navdih direktno v žilo!

Zgodbe vseh barv in oblik, zapakirane v novičke in frišno spečene dostavljene v tvoj inbox. Dvakrat tedensko valujem med marketinškim modrovanjem, razmisleki o lajfu, kreativnimi snacki in artističnim flowom. To mineštro “vsega po malem” delim samo v bazi novičk!

S prijavo se strinjaš, da si dodan/a v bazo email prejemnikov. Brez skrbi, nobenega spama, emailov tretjih podjetij in druge navlake.
Samo vsebina, vezana na spletno stran Gia Copywriting. Varovanje zasebnosti

Ta spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo spletne strani se strinjate s piškotki. Varstvo podatkov.