Kariera: pisanje na spletu

Webinar z Eleno in Nastjo o gradnji kariere kot tekstopisec in postavljanju mikro branda

Posnetek pogovora, kjer izveš, kako si zgraditi kariero v digitalu ter spoznaš različne poti, ki smo jih prehodile tri kreativke. Prvič (in verjetno zadnjič) sem delila celo svojo zgodbo postavljanja kariere.

Od mlečnozobe sanjačke do profi storytellerke

V zgodnjih 20ih sem se prvič srečala s fenomenom po imenu “copywriting”. Zelena in mlečna, kot sem bila, se mi še sanjalo ni, da bom leta kasneje razvila uspešno kariero kot tekstopiska in tega istega znanja učila še druge! Med radovednim pomakanjem prstov v digitalne čorbice, čaje in kašice, sem spoznala in se preizkusila v celem spektru pisanja in ustvarjanja – od “trdih” prodajnih prijemov; do sanjavega, skoraj poetičnega zgodbarjenja; pa snovanja strategij, bloganja, vodenja družbenih omrežij, dela s tujino in z domačo sceno.

 

Ta “ni da ni” poligon me je naučil neštetih življenjskih lekcij; dobila sem trdo kožo za pogajanje s strankami; se opremila z outfitom besed za vsako situacijo; in predvsem ohranjala odprto kreativno jadro, v katerega piha veter neštetih zgodb, ki sem jih pomagala ustvariti.

 

Tri poti, tri kariere, nešteto ovinkov

Eno zadnjih dejanj, ki ga bom odigrala na domačem digitalnem odru, je odgovor na vprašanje, “Kako si lahko zgradim kariero kot copywriter?”. Moj navdih sta dve moji “raving fanici”, ki sta za moja učenja zagrizli, kot v najbolj slasten kos torte in si vsaka na svojem področju ustvarili karieri. Elena in Nastja sta že pred leti štekali, da je copywriting poklic sedanjosti in prihodnosti ter da je znanje pisanja tvoj skrivni as, ki ga vedno nosiš v žepu in potegneš na plano, ko ga potrebuješ.

Zakulisje raznolikih pristopov

Na webinarju smo svoje zgodbe, nasvete in navdih, z vsemi pastmi in uspehi vred, delile tri zelo različne in samosvoje kreativke.

ELENA je po primarni izobrazbi kineziologinja, ki se je po lansiranju mojega tečaja odločila, da je pisanje pravi svet zanjo. Navkljub družinskim obveznostim se je z zaupanjem podala v ponovno učenje “z nule”, ki jo je pripeljalo do zaposlitve z nazivom “copywriterka” pri moji dragi prijateljici in vsestranski digitalni mojstrici, Maji Vogrinc.

NASTJA je sinologinja in učiteljica joge. Pogumno je lansirala svojo mikro blagovno znamko, Skodelica joge in se s takim zanosom podala v učenje tekstopisja in drugih marketinških področij, da je šla v hitrem času čez preobrazbo. Nastja je svojo brand preoblekla od “varne” komunikacije, do kultne spletne prezence s prepoznavnim glasom in stilom.

ŽIVA, me veseli (ha, upam, da me do zdaj že poznaš). Sem predvsem keativno bitje, ki dovoli, da jo sanje vodijo kot zvezda severnica. Smešno se mi zdi, ko ljudje mislijo, da sem se pisanja naučila v šoli – v resnici sem samouk in tak velik firbec, da sem nos pomolila povsod, kjer je dišalo po znanju. Hkrati sem (pre)drzna in si dovolim utirati pot po svoje, brez oziranja na to, “kaj se spodobi”.

Kaj se je dogajalo na webinarju?

Za začetek smo vse tri predstavile, kako smo prišvicale do karierne točke, na kateri smo. Nič nismo skopuharile s sočnimi detajli, padci direktno na nos in čudaškimi situacijami, s katerimi smo se srečevale. Namen pogovora je, da dobiš uvid, vpogled in navdih v to, kako raznoliki so lahko tvoji pristopi pri granjenju kariere v digitalu. Snemi plašnice in se razglej po tej pestri pokrajini spleta (in sveta)!

Dotaknile smo se bomo samih fletnih tem & odgovarjale na vsa mogoča vprašanja. Pogovor je nanesel tudi na te dileme:

 1. Kakšne so različne možnosti kariere v copywritingu in kako si jo zgraditi?

 2. Tri poti tekstopisja: zaposlitev, freelanceanje in gradnja lastnega branda.

 3. Kako copywriting lahko postane tvoja “backup” kariera?

 4. Unovči znanje, ki ga imaš!

 5. Logični koraki in soslednje postavljanja kariere kot “service provider” (copywriter, oglaševalec, dizajner, … )

 6. Kako ti uspe, ko si sam/a za vse?

 7. Kam po specifično znanje in navdih?

Ne razmišljaj v nedogled …

Pogovor je bil noro navdihujoč! Zavedam se, da se tudi moja kariera spreminja in pot me nosi v tuje vode in na še nepoznana ozemlja. Preden odfrčim drugam, sem ti v webinarju, skupaj z Eleno in Nastjo, dala še zadnjo šanso, da najdeš navdih zase in se opogumiš ter stopiš na svojo kreativno popotovanje.

Nastja, Skodelica joge

Elena, tekstopiska

Zgradi svojo spletno kariero

 • Kaj? Webinar, pogovor med Eleno, Nastjo in Živo

 • Kdaj? Je že potekal, posnetek najdeš v spletni učilnici

 • Trajanje? Slabe 3 ure.

 • Kje? Posnetek te čaka v spletni učilnici. Ogleduješ si ga lahko v nedogled, saj ostaja tvoj za vedno!

Cena: 39eur

To o mojih delavnicah pravijo udeleženci:

Dodatna vprašanja?

Piši mi na mail hello@giacopywriting.si in z veseljem ti odgovorim.


Komaj čakam, da skupaj zacumpramo kaj kreativnega 🙂

Živa

Piši mi tukaj: